headerimage

Als fysiotherapeut is het belangrijk dat je een connectie kan maken met een patiënt en dat je je kunt inleven in wat een patiënt op dit moment meemaakt. We gaan gericht en praktisch aan de slag om jouw doel te bereiken.

quote

Hoe het begon…

Ik heb van jongs af aan al een interesse gehad in het menselijk lichaam en vond gezondheid super interessant. Daarnaast vind ik het heerlijk om in beweging zijn. Die combi tussen gezondheid en sport maakt dat je eigenlijk bij fysiotherapie terecht komt.

De eerste afspraak

Ik vraag altijd eerst of iemand wel eens eerder bij een fysio is geweest zodat ik kan inschatten hoe nieuw alles voor diegene is. Ik vind het heel belangrijk dat mensen weten wat ze kunnen verwachten en ook begrijpen wat er gebeurt. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je je verhaal kwijt kunt, vertrouwen speelt hierbij een grote rol. We beginnen samen een gesprek over de klachten die de patiënt ervaart. In dit gesprek gebeurt eigenlijk de screening en intake. Tussendoor stel ik gerichte vragen om te kijken of je bij de fysio op het juiste adres bent. Ook ga ik dieper in op aard van de klachten en de beperkingen die je ondervindt. Na ons gesprekje gaan we over op het onderzoek om beter in kaart te brengen hoe de klachten worden veroorzaakt en op welke manier dit de patiënt beperkt. Als we een goed beeld hebben maken we een behandelplan en ga ik over op de eerste behandeling.

Inzicht krijgen in de klacht

Ik vind het belangrijk dat de patiënt weet wat er op dit moment gaande is in zijn/haar lichaam wat klachten veroorzaakt. Zelf ben ik inlevend, praktisch en doelgericht wat uiteraard erg handig is voor dit vak. Het is belangrijk dat je een connectie kan maken met een patiënt en dat je je kunt inleven in wat een patiënt op dit moment meemaakt. We gaan gericht en praktisch aan de slag om jouw doel te bereiken.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Bekijk ook

Jeffrey

Bekijk profiel
Top