Ons werk begint en eindigt bij jou

Tijdens de eerste afspraak willen de fysiotherapeuten verbonden aan Fysio Vlaardingen je verhaal horen. Wat is er precies gebeurt, wanneer heb je pijn, wat kun je nog, enzovoort. De fysiotherapeut wil ook weten hoe je leeft. Ben je sportief, heb je lichamelijk zwaar werk, een zittend beroep, moet je veel tillen, enzovoort. Terwijl jullie zo praten kijkt de fysiotherapeut naar hoe je zit en beweegt. Jullie sluiten het gesprek af met een lichamelijk onderzoek. Dat is vrij uitgebreid, met aandacht voor het klachtgebied, maar ook daar omheen. En bij afsluiting krijg je een diagnose en behandelvoorstel.

Pijn wegnemen

Als eerste zal je fysiotherapeut je helpen bij het verminderen van de pijn. Dat heeft meteen ook invloed op het vergroten van de bewegelijkheid. Zodra dat allemaal wat milder is, werken jullie aan het herstellen van kracht en balans in het probleemgebied. Bijna altijd kijkt de fysiotherapeut verder. Klachten hebben vaak invloed op je hele lichaam. Om ervoor te zorgen dat de klachten ook weg blijven werkt de fysiotherapeut ook aan houding, manier van bewegen, je leefstijl en wat voor klachten je eerder had.

Massage werkt meteen

Om die pijn weg te nemen, en om je te helpen je spieren weer soepel te krijgen werken veel van de aan Fysio Vlaardingen verbonden behandelaars met deep tissue massage en dry-needling. Dat heeft snel effect en de fysiotherapeut leert je spieren beter kennen. En weet daardoor nog beter wat je bij training wel en niet kunt doen.

Zorgvuldig trainen

Rust houden kan voor sportieve mensen frustrerend zijn. Dat snappen we goed. En toch: als je het niet doet kan die kleine klacht een chronisch probleem worden. Je fysiotherapeut gaat zo snel mogelijk met je aan de slag, maar heeft altijd de blik op de horizon: goed genezen met minimale kans op terugval.

Lange spieren zijn belangrijk

Korte, verkrampte spieren vertragen je herstel en verhogen de kans op blessures. Als je ergens pijn hebt, kun je er vanuit gaan dat daar de spieren korter zijn. Je lichaam wil je beschermen en kramp kan dat doen. Daarom besteden de fysiotherapeuten verbonden aan Fysio Vlaardingen aandacht aan het voortraject: lange, soepele spieren.

Sterke spieren zijn je herstel

Sterke spieren geven je balans. Ze verbeteren je houding. Ze beschermen je voor blessures. Het werk aan die sterke spieren is dan ook het belangrijkste deel van de behandeling. Je bent dan al voor een groot deel vrij van klachten. Het op maat gemaakte trainingsprogramma voorkomt terugval en vermindert de kans op herhaling.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag?

WhatsApp

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

662 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top