headerimage

Heb je last van Hamstringklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Marilyn, praktijkassistent bij Fysio Vlaardingen. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Hamstringklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830620 WhatsApp

Soepele hamstrings tegen hamstringklachten

Hamstringklachten door onvolledige soepelheid

Je hamstrings zijn de spieren aan de achterkant van je bovenbeen. Het is een sterke bundel met veel ‘vermogen’. Als je die verrekt merk je dat zeker! Hamstringklachten worden vaak veroorzaakt doordat de sterke spier niet soepel genoeg is. Het komt dan ook vaak voor bij bijvoorbeeld voetballers. Een goede behandeling is essentieel dus wacht niet langer en maak een afspraak.

Verschillende hamstringblessures

Hamstringklachten zijn niet voor iedereen even erg. Bij een eerstegraadsblessure zijn er kleine scheurtjes die alleen pijn doen als je beweegt. Bij een tweedegraadsblessure is er meer weefsel gescheurd en zie je misschien wel een blauwe plek. Ook als je rust voel je dat het zeer doet in het gebied. Een derdegraadsblessure is heel zeldzaam.

Een goede behandeling bij hamstringklachten

Hamstringklachten zijn goed te behandelen, maar het is wel essentieel dat je voldoende aandacht geeft aan je klachten. Als je de spier niet soepel maakt en niet goed behandelt kunnen de klachten chronisch worden. Door op tijd een juiste behandeling te kiezen voorkom je dat je er lang mee rondloopt.

Verminder de kans op herhaling

Bij de behandeling van hamstringklachten gaan we in eerste instantie aan de slag met een trainingsprogramma dat gericht is op ontspanning en soepele spieren. In het begin focussen we wat meer op rekken, op het einde juist meer op kracht. In combinatie met lichaamstraining zoals zwemmen kunnen we de spier weer op een juiste manier trainen zonder deze teveel te belasten. Alles om kans op herhaling te verminderen.

Wat onze klanten zeggen

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

662 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top