headerimage

Heb je last van Verstuikte enkel?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Jeffrey, praktijkassistent bij Fysio Vlaardingen. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Verstuikte enkel.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830620 WhatsApp

Gericht herstellen van een verstuikte enkel

Een verstuikte enkel

Een verstapping zit in een klein hoekje, voor je het weet heb je je enkel verstuikt. Als je goed rust houdt ben je er meestal met een paar dagen weer bovenop. Maar, met een verstuikte enkel moet je dubbel opletten: als je hem eenmaal verstuikt hebt is de kans op herhaling groot.

Voorkom een ergere verstuiking

Als je je enkel eenmaal verstuikt hebt wordt je enkel een zwakke plek. Zonder training, oefenen en minimale zorg blijft hij ook een zwakke plek. Een volgende verstuiking kan dan misschien veel vervelender uitpakken. Maak daarom direct een afspraak bij de fysiotherapeut om erger te voorkomen.

Herstel van spieren

Tijdens de fysiobehandelingen werken we eerst aan het herstel van je spieren. Door de verstuiking en de omstandigheden waarin het gebeurde zijn de spieren verkrampt en ‘kort’. We gaan aan de slag met gerichte oefeningen om ze soepel en lang te maken. Hierbij werken we vaak met een drukverband of brace als hulpmiddel om je spieren te ontlasten.

Kracht opbouwen om herhaling te verkleinen

Na het lang en los maken van de spieren gaan we aan de slag met gericht krachtherstel. Je krijgt een trainingsprogramma om aan sterke spieren te werken, op een veilig tempo. Het resultaat zijn sterke spieren die een plotselinge beweging of verstapping aankunnen waardoor je minder snel je enkel verstuikt.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

662 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top