headerimage

Heb je last van Slijmbeursontsteking schouder?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Marilyn, praktijkassistent bij Fysio Vlaardingen. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Slijmbeursontsteking schouder.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830620 WhatsApp

Volledig behandeltraject bij slijmbeursontsteking

Wat is een slijmbeursontsteking?

Slijmbeurs zorgt ervoor dat er geen wrijving tussen je pezen en gewrichten is. Dit kan geïrriteerd en ontstoken raken door bijvoorbeeld een ongeluk, gewrichtsontsteking of overbelasting. Het resultaat? Pijn en stijfheid bij de aangedane plek.

Fysiotherapie bij slijmbeursontsteking

De meeste mensen die last hebben van een slijmbeursontsteking schouder willen maar een ding: van die pijn af. Gelukkig kan fysiotherapie verlichting bieden. Of je nu uit jezelf een afspraak maakt of met een doorverwijzing van je huisarts bij ons aanklopt: wij helpen je snel van je pijn af en creëren omstandigheden waarin de kans op herhaling klein wordt.

Ontspanning is stap 1 in het herstel

Je spieren drukken op je slijmbeurs en daardoor ontstaat het pijnlijke gevoel in je schouder. Misschien heb je zelf al gemerkt dat het minder pijnlijk is als je je goed ontspant. Tijdens de fysiobehandeling zorgen we er eerst voor dat je spieren rustig worden zodat ze de slijmbeurs niet meer zo beknellen. Dit doen we door middel van oefeningen en deep tissue massage. Dit herhalen we net zo lang tot de pijn bijna helemaal weg is.

Kans op herhaling verminderen

Naast het verlichten van de klachten doen we er door middel van verschillende behandelingen alles aan om herhaling te voorkomen. Een slijmbeursontsteking ontstaat vaak door verkeerde bewegingen. We zoeken deze beweging op en verbeteren die zodat je weer helemaal gezond en met minimale kans op herhaling kunt functioneren.

Maak de behandeling voor slijmbeursontsteking af

Na een aantal fysio behandelingen zal de ergste pijn verdwenen zijn en kun je de meeste dingen weer gewoon doen. De verleiding is groot om het er dan maar bij te laten zitten. Maar bij slijmbeursontsteking is het vaak het geval dat als je de behandeling vroegtijdig staakt, je binnen zes maanden weer terug bent met ergere klachten. Maak je behandeltraject dus altijd af.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

662 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top